Demolition Group nocoj za Bežigradom

Kultna slovenska skupina se bo drevi na Bežigradfestu predstavila z novim kitaristom.

Objavljeno
28. junij 2013 13.04
J. Z., Nedelo.
J. Z., Nedelo.

V brežiški r'n'r skupini Demolition Group (DG), ki bo kmalu zabeležila svojo 30. obletnico delovanja, je marca letos prišlo do menjave kitaristov. Legendarnega in dolgoletnega člana DG Bojana Fifnjo - Fifija, je na tem mestu zamenjal Brežičan, Matija Lapuh, ki se je po besedah ostalih članov, Gorana Šalamona, Jožeta in Matjaža Pegama, Ivice in Tomija Gregla z bendom lepo ujel že na prvem koncertu maja v Črnomlju, nato pa so sledili še koncerti v Kostanjevici na Krki, v Krškem in Beogradu, kjer so DG uspešno odigrali na Mikser Festivalu, junija pa še v Lendavi.

Drevi bodo na Bežigradfest torej prišli dodobra strenirani in uigrani, tako da je znova pričakovati energičen koncert, po kakršnih 'Demolišni', čeprav nekateri že v skoraj dedovskih letih, slovijo od svojih začetkov. »Kako DG zvenimo z novim kitaristom? Tisti, ki so nas že slišali, pravijo, da še vedno in kot vedno, dobro,« odgovarjajo in vabijo, da to tudi sami preverite drevi pred Cvetličarno, že prej se o tem lahko prepričate s poslušanjem priredbe "Diktatorske", ki so jo za kompilacijo "Pridigarji XXV-Tribute to Pridigarji", ob 25-letnici delovanja Pridigarjev posneli z Lapuhom. Danes zvečer bo vstop prost, koncert se bo odvijal v letnem vrtu Cvetličarne oz. nekdanje kadilnice in naj bi se predvidoma končal okoli polnoči.

Demolition Group si bo nato vzela prosto poletje, na odre pa stopila šele konec avgusta, 24. v Unterhuntu v Ormožu, 30. avgusta bo v Mestnem atriju igrala za domačine, 14. septembra se vrača v Ljubljano pred Španske borce, 21. septembra bo razbijala v Ankaranski Badimi, konec septembra, 27., pa pride razvajat Gorenjce – v Ostrigo v Škofji Loki.