Eagles of Death Metal v pariški Olympiji sprožil val objemov

Skupina, ki je 13. novembra lani med terorističnim napadom nastopala v pariškem Bataclanu, se je včeraj vrnila v Pariz.

Objavljeno
17. februar 2016 11.18
V. U., STA
V. U., STA

Ameriška skupina Eagles of Death Metal, ki je nastopala v pariškem Bataclanu, ko so teroristi 13. novembra tam pobili 90 ljudi, se je včeraj vrnila v Pariz in se s koncertom predstavila v pariški dvorani Olympia.

Nastopila je za preživele v terorističnem napadu. Nastop bi lahko med oboževalci vzbudil občutke travme, vendar je glasbenikom uspelo poskrbeti za dobro razpoloženje, poroča francoska agencija AFP.

Ob zaključku koncerta so oboževalci pristali v objemu drug drugega, frontman skupine Jesse Hughes pa je med koncertom zapustil oder in objel preživelo oboževalko.

Večer minil brez zapletov

Nekateri strokovnjaki so odločitev rock skupine označili kot prezgodnjo vrnitev na pariški koncertni oder, vendar je večer minil brez zapletov.

Koncert označuje nov začetek tako v življenju oboževalcev kot tudi članov zasedbe. Eagles of Death Metal so prišli na oder med predvajanjem pesmi Paris Wakes Up v ozadju, ki predstavlja potret mesta, kjer se začenja nov dan. Skupina je koncert odprla s pesmijo I Only Want You.

Eden izmed oboževalcev je povedal, da je po 40 minutah koncerta pogledal na uro, saj je prav po slabi uri novembrskega koncerta prišlo do terorističnega napada.

Eagles of Death Metal so za AFP že pred časom povedali, da si želijo biti prva skupina, ki bo nastopila ob ponovnem odprtju Bataclana. To naj bi se zgodilo konec letošnjega leta.

Zasedba je sicer po napadih v Parizu že nastopila 7. decembra. Pridružila se je enemu od koncertov irske rock skupine U2 v areni AccorHotels. Na koncu nastopa Ircev so skupaj zaigrali in zapeli ganljivo izvedbo pesmi People Have The Power ameriške pevke Patti Smith. Ameriška zasedba je zaigrala tudi svojo uspešnico I Love You All The Time.