Eurythmics znova skupaj

Člana legendarnega britanskega dvojca bosta nastopila na večeru ob 50-letnici ameriškega televizijskega krsta zasedbe Beatles.

Objavljeno
06. januar 2014 18.16
V. U., Delo.si
V. U., Delo.si

27. januarja, dan za napovedano podelitvijo grammyjev, bo Los Angeles Convention Center prizorišče dogodka Noč, ki je spremenila Ameriko: grammyjev pozdrav Beatlesom (The Night That Changed America: A Grammy Salute To The Beatles), na katerem se bo niz glasbenih ustvarjalcev pokloni zasedbi The Beatles.

Med njimi bosta tudi Annie Lennox in Dave Stewart, člana legendarnega dvojca Eurythmics iz osemdesetih let minulega stoletja, ki sta po izteku tega projekta razvila solistični glasbeni karieri, a se kdaj znova vrnila tudi k skupnim dosežkom.

Dolgoletni producent grammyjev Ken Ehrlich, ki bo produciral tudi ta dogodek, sicer še ni izdal, s katero skladbo se bosta poklonila Beatlom, a to gotovo ne bosta niti Don't let me down niti Let it be. Prvo bosta namreč izvedla John Mayer in Keith Urban, drugo pa Alicia Keys in John Legend. Končen seznam nastopajočih še ni znan, prav tako ne, ali se bosta dogodka udeležila Paul McCartney in Ringo Starr, a bosta tedaj morda »v bližini«. Dva dni pred tem namreč v National Academy of Recording Arts and Sciences, ki podeljuje grammyje, napovedujejo še podelitev posebne nagrade, ki je bo deležna tudi skupina The Beatles.

Kar bosta člana Eurythmics in njuni glasbeni kolegi ustvarili v Los Angeles Convention Centru, bo televizijska mreža CBS predvajala nekaj zatem, 9. februarja, kar bo natanko pol stoletja za televizijsko oddajo The Ed Sullivan Show, s katero so se Beatli prvič predstavili ameriškim televizijskim gledalcem. Po ocenah si jo je tedaj ogledalo kar okoli 73 milijonov gledalcev.