Gavioli vsaj do konca poletja ostaja Ambasada

Neuradno smo izvedeli, da je bila pogodba s FTV podaljšana, ker si sosedje ne želijo turbo-folk prireditev.

Objavljeno
10. april 2012 09.05
Posodobljeno
11. april 2012 09.00
Pi. K., Delo.si
Pi. K., Delo.si

Izola - Popolnoma jasno je postalo, da vsaj do konca poletja v Ambasadi Gavioli ne bo potekalo snemanje oddaj za Pink TV, prav tako tam ne bo turbo-folk prireditev.

V podjetju Fetch TheVibe, ki je trenutni najemnik objekta v Izoli, so za Delo.si dejali, da se jim je pogodba za najem Ambasade iztekla s koncem marca, že v začetku leta 2012 pa so se dogovorili za podaljšanje sodelovanja za čas pomladi in poletja. Kaj točno je botrovalo odločitvi Mercatorja, ki je lastnik stavbe, zemljišča in parkirišča, da Ambasade Gavioli ne da v najem portoroškemu podjetniku Vejsilu Hotu, ni znano. Je pa slednji dejal, da » zgodba še ni končana in da se o najemu še naprej dogovarjajo«, kaj več pa v tem trenutku, ne more povedati.

Neuradno smo izvedeli, da naj bi se lastniku pritožili okoliški prebivalci, ki si v svoji okolici ne želijo turbo-folk zabav.

Ekipa FTV ostaja v Ambasadi torej vsaj do konca poletja, najavljena pa imajo tudi dva dogodka. To soboto prirejajo zabavo (Golden Days) za vse ljubitelje klasičnega techna, housa in progressive na kateri bodo nastopili češka didžejka Lucca, Peter Dundov, Crazy Lemon, Joe Montana, Sputnik, Eddie F in DJ Psiho.

Ljubitelji elektronske glasbe so verjetno že seznanjeni z enim izmed najbolj pričakovanih dogodkov tega leta, ko bo petega maja v Slovenijo prvič prišel berlinski didžej, producent, igralec v kultnem filmu Berlin Calling, Paul Kalkbrenner. Udeležbo na tem dogodku je v manj kot 24 urah na spletnem omrežju facebook potrdilo 1000 obiskovalcev. V FTV so že dobili napovedi za prihod avtobusov iz Slovenije, Zagreba in Italije.

Ambasada Gavioli, ki obratuje od leta 1995, že od samih začetkov privablja mednarodno občinstvo, kar ji poleg edinstvene arhitekture in velike kapacitete daje poseben čar. »Največ gostov sicer prihaja iz Slovenije, velik delež je Italijanov in Hrvatov (tako iz Istre kot Zagreba), v poletnih mesecih pa je nacionalna struktura gostov zaradi turistov iz drugih držav še bolj pisana,« pravi tiskovni predstavnik Ambasade Gavioli Gregor Zalokar.

Kot zanimivost dodaja, da se razmerje med slovenskimi, italijanskimi in hrvaškimi gosti razlikuje glede na artiste, saj je okus Slovencev, Italijanov in Hrvatov vseeno nekoliko drugačen, kar je pogojeno tudi z razvojem nacionalne elektronske scene.