Glasba za dobro jutro: Bloodhound Gang, Foxtrot Uniform Charlie Kilo

Za nekatere neokusni šaljivci, za druge neutrudni satiriki, ki obožujejo - seks.

Objavljeno
17. januar 2013 22.58
Delo.si
Delo.si

Bloodhound Gang, zajebantski alternativni rockerji iz Collegevilla v Pennsylvaniji, so leta 2005 izdali pesem Foxtrot Uniform Charlie Kilo kot prvo singlico za promocijo svojega svežega albuma Hefty Fine.

Že naslov, zapisan v Natovi fonetični abecedi, nakaže, za kaj gre, sama pesem pa je eno samo spolno namigovanje. In čeprav je spolni akt opisan s slikovitimi besednimi igrami, Bloodhound Gang refren vsakokrat začno s kitico, ki bi jo lahko prevedli v »nočem okolišiti«, komad pa sklenejo z neposrednim »vtakni že-več-kaj v že-veš-kam«.

Nato so posneli še video, v katerem se delajo norca iz spotakljivega videa Satisfaction italijanskega didžeja Bennyja Benassija, nenehno namigujejo na seks, prijatelj skupine Bam Margera iz serije Jackass pa se naokoli prevaža v avtomobilu-banani, s katerim se zapelje v predor. Včasih banana le ni samo banana ... Pa še sam video se konča z možakarjem v mini kopalkah z mavričnimi naramnicami, ki - kakopak - namigujoče poje banano.

In v časih, ko se vse zdi tako temno in težko, so tovrstni satirični prebliski še kako potrebni. No, dobrodošli, da ne bomo česa namigovali.