Glasba za dobro jutro: Bob Dylan, The Times They Are A-Changing

A nekatere stvari ostajajo večne.

tor, 18.09.2012, 06:00
Več o glasbeni starosti in njegovem nedavno izdanem albomu pa si preberite v naši spletni izdaji ob 12h.

Petdeset let po izidu prve plošče je Bob Dylan izdal 35. studijski album Tempest. Še vedno je odličen pisec besedil in glasbeno ne odstopa od svojevrstne mešanice bluesa,­ countryja, folka, rockabillyja­ in swinga.

Dylan velja za enega najvplivnejših glasbenikov. S skladbami in pisanjem je navdihnil glasbenike iz različnih glasbenih svetov: od The Beatles, The Rolling Stones, Neila Younga, Joni Mitchell, Brucea Springsteena, Nicka Cava, Davida Bowieja do mnogih raperjev. Njegove pesmi, denimo, Blowin' in the Wind, Like a Rolling Stone, Knockin' on Heaven's Door in številne druge so bile predelane v nešteto različicah.

Mi smo se odločili za tiho revolucijo, katera njegova skladaba pa vam požene kri po žilah?

 

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se