Glasba za dobro jutro: Bros, When Will I Be Famous?

Bros ostajata dvojčka Goss.

Objavljeno
29. november 2016 22.12
B. M.
B. M.
Britanska pop zasedba Bros ni ravno veljala za muho enodnevnico, je pa res požela slavo predvsem v dveh letih, 1988 in 1989. Med najstnicami je veljala za najbolj vročo zasedbo treh (komajda postnajstniških) lomilcev src: basista Craiga Logana ter zlasti bratov dvojčkov, pevca Matta in bobnarja Luka Gossa. Hitro so se povzpeli na prva mesta glasbenih lestvic, zlasti s prvim singlom I owe You Nothing, polnili dvorane in stadione, a že leta 1989 je brata Goss zapustil Luke, dvojčka sta nadaljevala glasbeno pot, a ne več tako uspešno in do sredine devetdesetih let sta še sama (za)šla v pozabo.

A Craig je dokaj uspešno nadaljeval kariero - manj na odru, a v zakulisju glasbene industrije. Postal je poslovnež, odprl družbo Logan Media Entertainment, pomagal glasbenikom, med drugim Robbieju Williamsu, ko je zapustil Take That. Prav tako je sodeloval z glasbeniki, kot so Tina Turner, Pink in Paul McCartney, in imel razmerje z znanimi lepoticami, kot sta Dannii Minogue in Mel Sykes.

Luke Goss se je po preselil v ZDA, se preizkusil kot igralec, pojavil se je tudi v Blade II, Hellboy II: Zlata armada in Interview with a Hitman, Matt pa je avtoriziral dve knjigi, a glasbi se ni odpovedal, izdal je kar pet samostojnih plošč, nazadnje mu je uspelo s singlom Gone Too Long.

A za prihodnje leto (17. Avgusta 2017) sta Matt in Luke Goss napovedala vrnitev, tudi Craiga sta povabila, a ta je zatrdil, da ga v zasedbi več ne bo, in kratko pojasnil: »Bros sta Matt in Luke.«

When Will I Be Famous? je njihov drugi singel iz leta 1987, ki ga je leta 1988 trojica dodala v album Push.