Glasba za dobro jutro, četrtek, 17.

We've gotta get out of this place*

čet, 17.05.2012, 06:00

Kaj je še sploh dodati na stanje v državi in po svetu? Ko se zdi, da slabše več ne more biti, gre v stečaj še eno podjetje. Še nadaljnjih nekaj 100 družin ostane brez prihodka. Že pred desetletji so The Animals prepevali, da »moramo stran od tu, pa če je to zadnja stvar, ki jo naredimo«.

Morda, a kam naj gremo? Številni se odločajo za Avstralijo, Novo Zelandijo, kot da samo tega dela sveta kriza še ni prizadela. A za pot je potreben denar. Veliko denarja. In smo spet na začetku.

Je pa The Animalse precej dobesedno vzela družina Strojan. Ko se je država odločila, da je čas, da si začnejo sami plačevati elektriko, so se odločili napolniti kovčke in se iz Roj preseliti nazaj v Ambrus. Je tam elektrika zastonj ali smo priča zgolj zastraševanju?

Kakorkoli, njihove odločitve ne podpirajo ne domačini v Ambrusu, ne v Forumu romskih svetnikov, državljani, ki komaj shajajo iz meseca v mesec, pa si kljub temu sami plačujejo elektriko, pa so predvsem zgroženi.

--------------------

* Moramo stran od tu.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se