Glasba za dobro jutro: Chinawoman, Party girl

V pesmi je občutiti nekakšno rusko melanholijo in evropski pridih, ki ga kritiki v povezavi z ustvarjanjem skupine tako radi omenjajo.

Objavljeno
10. december 2014 13.34
Delo.si
Delo.si

Srce in obraz projekta Chinawoman je Michelle Gurevich, vokalistka in klaviaturistka. Michelle je znana po zanimivih interpretacijah, melanholičnem glasu, predvsem pa izstopa s svojo karizmo, na trenutke pa celo spomninja na Nicka Cavea v nekoliko mlajših letih. Kanadčanka, ki že nekaj let živi v Berlinu v okviru projekta Chinawoman ustvarja nekakšen temačen evropski indie-pop. Kritiki radi omenjajo, da se v njeni glasbi zrcali evropski duh in prepoznavajo elemente ruskega popa, ki ga Michelle tudi sama navaja kot enega glavnih vplivov svoje glasbene smeri.

Svojo glasbeno kariero je začela na socialnem omrežju MySpace leta 2005, kjer je objavljala svoje doma posnete skladbe in njen prvi album Party Girl, izdan v letu 2007, je dosegel in očaral vzhodnoevropski trg. S selitvijo v Berlin leta 2010 se je svoji evropski publiki še bolj približala in od tedaj polni dvorane od Berlina in Moskve do Istanbula. V letu 2011 je na turneji spremljala Patricka Wolfa in naredila velik vtis na publiko.

Zadnja leta skupino poleg Michelle tvorita še kitarist Diego Ferri in bobnar Robin Thomson.