Glasba za dobro jutro: Demolition Group, Včasih tko

Ne le kritiki čedalje bolj krivične družbe, ampak tudi mojstri balad. Eni in edini − Demolition Group.

Objavljeno
17. januar 2016 21.08
Delo.si
Delo.si

Ker vedno pašejo, ker vedno udarijo tja, kamor je treba − v pogoltni um ali pa v ljubezni lačno srce.

Brežiški bend, ki ga tvorijo trije prvobitniki − Goran Šalamon (vokal in besedilopisec), Jože (saksofon) in Matjaž Pegam (mojster zvoka) − in trije mladokrvniki, ena boljših ritem sekcij v Sloveniji, dvojčka Ivica in Tomi Gregel (bobni in bas), in Matija Lapuh (kitara) −, je lani maja navdušil slovenske glasbene kritike in seveda tudi svojo publiko z albumom Zlagano sonce, ki se je ob koncu leta povsem upravičeno znašel na vrhu najboljših (slovenskih) albumov leta.

Če si še vedno niste vzeli časa zanj, si ga vzemite, ne glede na to, kateri glasbeni žanr vas sicer privlači, saj znajo  očarati, predvsem pa tudi dati misliti − snovi iz vsakdanjega življenja, ki ga čedalje bolj usmerja in dirigira neoliberalizem, je namreč žal več kot dovolj, Demolišni pa znajo pokazati točno (na) srce teme.

Za to hladno ponedeljkovo jutro smo izbrali zgolj srce − upajoče, da bi bilo opaženo, pa preskromno, da bi verjelo, da ga ima lahko nekdo oziroma prav Tista iskreno rada. Ima, imamo, imajo, težko bi bilo drugače.

Kultni Demolition Group v videospotu Saša Podgorška, behind in on the scene. Nazadnje smo jih lahko v živo videli 26. decembra na mnogo prekratkem, a odličnem koncertu v kranjski Layerjevi hiši oziroma tamkajšnjem Stolpu Škrlovec, res posebnem prostoru za koncerte, kjer se skozi leto dogajajo tudi posebni koncerti.