Glasba za dobro jutro: Erasure, Always

Ljubezenska izpoved v nežnih syntpop tonih.

Objavljeno
30. junij 2017 17.37
B. M.
B. M.
Tandem iz Londona že od leta 1985 sestavljata pevec Andy Bell ter njegov starejši brat, tekstopisec, klaviaturist in kitarist Vince Clarke. Do letos sta posnela 17 studijskih plošč, skupaj jih sta prodala 30 milijonov izvodov. Med drugim je na njuno glasbo precej vplivala skupina Orhcestral Manoeuvres in the Dark, a že s prvimi singli, kot sta Who Needs Love Like That in Somethimes, sta dokazala, da sta povsem samonikla in samostojna glasbenika.

Kljub svetovni prepoznavnosti sta največ slave požela v matični Britaniji, v celinski Evropi v Nemčiji, Švedski in Danski, v Ameriki pa ju najbolj častijo v južnem delu celine (Peru, Brazilija, Čile, Argentina). Duet je precej priljubljen v LGBT-skupnostih, to temo sta zelo igrivo povezala v videospotu Take A Chance On Me, ki je pravzaprav priredba uspešnice slovite Abbe.

Med največjimi uspešnicami Erasure vidno izstopa pesem Always iz leta 1994, najdemo jo na šesti plošči I Say I Say I Say. Produciral jo Martyn Ware, videospot je režiral Francoz Jan Kounen.