Glasba za dobro jutro: Hard-Fi, Suburban Knights

Če vas pa tale ne bo spravil na noge, ali vsaj v dobro voljo, potem ...

Objavljeno
23. oktober 2015 16.39
Delo.si
Delo.si

Angleški bend, ki je nastal leta 2003, menda precej pod vplivom soula in glasbe za ples. No, to da njihova muzika kar vabi k plesu, drži, v osnovi pa gre za lepo poslušljiv pop z rockovskimi koreninami. Trije fantje so, eden je odšel, a z eno kitaro, basom, bobni in vokalom vseeno kar bogati zvenijo.

Nase so opozorili že s prvim albumom Stars of CCTV (2005) oz. tretjim singlom Hard to Beat, nato še s skladbama Cash Machine in Living for the Weekend, ki so se vse uvrstile na lestvico prvih 15 najboljših britanskih singlov; v NME so ga razglasili za album leta, bil je nominiran za Mercuryjevo nagrado in dve nagradi brit: za najboljši britanski bend in za najboljši britanski rock nastop, a se je na vrh lestvice najboljših britanskih albumov povzpel šele pol leta pozneje.

Današnji komad odpira drugi album z naslovom Once Upon a Time in the West (2007), in ta se je že v prvem tednu po izidu zavihtel najvišje. Trio je kar delaven, saj so poleti 2011 izdali že tretjega, Killer Sounds. Torej je zdaj že čas za naslednjega?