Glasba za dobro jutro: Hugh Laurie, Swanee River

Šepajoči dohtar House je tudi hudičevo dober glasbenik. En njegov komad v tolažbo tistim, ki ga 24. ne bodo poslušali v živo v Ljubljani.

Objavljeno
03. julij 2013 00.19
Delo.si
Delo.si

Škoda, da je Hugh Laurie zadnjih deset let »preoblečen« v dr. Housea v nanizanki Zdravnikova vest; njegova igralska pot v času, dokler ni šel čez lužo, namreč ni od muh. Naj omenimo samo Črnega gada, sijajen primerek utrganega britanskega humorja, v katerem je igral tudi Rowan Atkinson, kasneje bolj znan kot Mr. Bean.

Spisal je knjigo Poka puška, zelo napet in hkrati duhovit triler. Poleg tega je šepajoči dohtar House tudi hudičevo dober glasbenik. Ki pa ga vsi, hote ali nehote, ocenjujemo skozi njegovo ameriško filmsko slavo.

Kaj storiti? Rešitvi sta dve: poslušati njegove komade z zaprtimi očmi, da laže odmislimo obraz, ki smo ga spoznali v nekih drugih okoliščinah, ali pa se najprej spoznajmo z osebo James Hugh Calum Laurie, da nam bo postalo jasno, da je pri tako inteligentni in večplastni osebi povsem naravno, da igranje v ameriški televizijski uspešnici še zdaleč ni edino, kar obvlada.