Glasba za dobro jutro: Izzy Stradlin And The Ju Ju Hounds, Shuffle It All

Rock 'n' roll umirjenega rockerja.

Objavljeno
25. april 2016 21.07
B. M.
B. M.
Jeffrey Dean Isbell oziroma Izzy Stradlin je po šestih divjih dekadentnih letih v hardrockerski zasedbi Guns 'n' Roses ter odvajanju od kokaina imel vsega dovolj. Leta 1991 je skupino, ki jo je ustanovil skupaj z Axlom Rosom in je bila takrat, po izdaji albumov Use Your Illusion I in II, na vrhuncu slave, skoraj neopazno, kot najtišji gunner, zapustil. Prav tako skoraj neopazno se je h Guns 'n' Roses na kratko vrnil: maja 1993, da je na turneji nadomestil po nesreči z motorjem poškodovanega Gilbyja Clarka, in maja 2006, da se je pridružil staremu prijatelju Axlu na 13 nastopih po evropski turneji.

Skratka, ko se je pred 25 leti prvič poslovil od (takrat) deviantnih prijateljev, je svoj mir poiskal v svojem domačem kraju Lafayette v ameriški Indiani, a ni živel na lovorikah prejšnje slave. Kmalu je ustanovil rockerski bend Izzy Stradlin and the Ju Ju Hounds, ki so ga poleg Izzyja na vokalu in ritem kitari sestavljali še kitarist Rick Richards, basist Jimmy Ashhurst in bobnar Charlie Quintana. Oktobra 1992 so fantje izdali ploščo, poimenovano po skupini, in kljub drugačnemu, povsem umirjenemu konceptu, kot ga je Izzy igral z gunnsi, prepričal kritike, denimo revija Rolling Stone ga je prehvalila.

A Izzy ob izdaji še ni niti podpisal pogodbe z nobeno založbo, imel je dovolj (pretirane) medijske pozornosti ... Vse do danes raje lagodno postopa med mainstreamom in undergroundom. In živi življenje umirjenega rockerja.