Glasba za dobro jutro: Jana Sen, To The Blue Sea

Poletje, dopusti in počitnice imajo svojo glasbo.

Objavljeno
21. junij 2014 19.22
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
Jana Sen je za letošnje poletje pripravila popolno poletno uspešnico v duhu globalnega turizma. Za svojo pesem To The Blue Sea je s Trkajem in Zlatkom in drugimi posnela namesto običajnega videospota skoraj pravi muzikal. Po zanimivem precej kantatorskem prvencu se tokrat Jana predstavlja zelo drugačna, odštekana, v tujih krajih in jezikih.

 Svoj eksperiment To The Blue Sea je razvijala skoraj dve leti. Eksperiment pa zato, ker bo to njena prva in verjetno zadnja pesem v angleščini in v takšnem stilu, saj je bilo snemanje pesmi in spota zaradi raznolikih etno delov zahteven projekt, v katerega je vključila ogromno sodelujočih in rekvizitov. Projekt je financirala sama in je za uresničitev svojih »sanj« kar nekaj časa varčevala.


Jana je drugače bolj znana kot avtorica, pevka in producentka bolj umirjenih ljubezenskih in družbeno kritičnih pesmi v slovenskem jeziku. O svojem malo drugačnem izdelku, pravi še: »Moja nova pesem bi znala tiste, ki me poznajo, šokirati ali celo presenetiti, ker do sedaj nisem delala takšnih pesmi in ker me nihče ni navajen v takšnih vlogah. Želela sem narediti veselo, smešno in svetovno angleško pesem, ob kateri bi se vsi sprostili in zabavali. Z njo želim v teh časih pričarati kakšen nasmeh več.«

Videospot je Jana naredila v sodelovanju z režiserjem Dejanom Baboškom in njegovo ekipo. Na snemanju spota so ji poleg Zlatka in Trkaja pomagali in v spotu igrali prijatelji, znanci, sorodniki in plesni center Buba. Naličila jo je make-up artistka Nastja Vodenik. Za kratko animacijo v spotu pa je poskrbel priznani animator Dušan Kastelic.

Janino idejo za pesem so ji pomagali zvočno udejanjiti izvrstni glasbeniki, med drugimi Tadej Košir, Jernej Kržič in Tomaž Rebernak, za končno zvočno podobo pa so poskrbeli tudi Matej Grginič, Gregor Zemljič in Uroš Bon.