Glasba za dobro jutro: Lollobrigida, Bivša cura

Izvirni, humorni in energični. Kot nalašč za zagon novega dne. Ker je tudi vsak konec, pa naj si bo ljubezen ali kaj drugega, seveda - nov začetek.

Objavljeno
18. januar 2016 19.31
K. Š.
K. Š.

Lollobrigida je - zelo glasna glasbena skupina. Da, na njihovem facebook profilu piše »we love to play live and loud«, torej, radi igramo v živo in glasno. In ta opis tudi v bolj sofisticirani obliki ne bi nikakor mogel biti niti za kanček boljši.

Danes beograjska elektro trash pop zasedba z dekletom na frontni liniji, v kateri so nekoč glasbene niti tkale tudi slovenske note (basist Jernej Šavel in klaviaturist Matej Končan) je nastala iz dueta, katerega idejna vodja je zagrebška pevka Ida Prester (na fotografiji). Debitirali so leta 2005, štiri leta pozneje osvojili regijo in tudi glasbeni kanal MTV z nagrado MTV Adria ter se odtlej, tako žanrsko kot tudi po zasedbi posadke, precej spremenili. A glava benda, Ida, ostaja.

»Danes se ne moreš kot pijan plota držati enega sloga, še posebno zato ne, ker se je občinstvo precej spremenilo. Ko smo mi odraščali v devetdesetih letih, se je točno vedelo, kdo posluša kakšno glasbo, ker je bil to sestavni del identitete. Nekateri so bili punkerji, drugi metalci, tretji so poslušali narodnjake in takih je bilo takrat zelo malo. Zdaj pa mularija hkrati posluša Ceco, Eda Maajko, Lollobrigido, Lady Gaga in Nirvano ... Temu občinstvu je pomembno le, da je pesem ušesom prijetna in da jim pripoveduje zgodbo,« je dejala v enem izmed pogovorov za Delo. In tako tudi spremembe glasbenih slogov niso nič radikalnega, temveč so znova, pač, nov začetek.

Pesem Bivša cura je eden izmed hitov skupine Lollobrigida, ki je izšla leta 2012 na albumu Pilula.