Glasba za dobro jutro: Matt Elliott, Prepare for Disappointment

»Pripravi se na razočaranje«, poje kantavtor Matt Elliott. No, tale njegova, upamo, vas ne bo razočarala.

Objavljeno
13. marec 2016 21.42
Ravno v soboto je bil tukaj, 45-letni kitarist iz Bristola, natančneje v Stolpu Škrlovec, kjer manjše, intimne koncerte pripravlja kreativna ekipa Layerjeve hiše. Kot predskupina je nastopila ena (naj)bolj sramežljivih trojk, velenjski Stojan Knežević trio − zanimiva in samosvoja besedila, fina muzika, manjka edinole malo več samozavesti na odru.

Te pa ni manjkalo Britancu, ki jih je stresal od samega začetka, začenši z »Happy bird merrying day or whatever ... sounds like fun«, potem pa začel z dokaj maratonskimi komadi, ki pa jih je veselje poslušati, čeprav se skorajda brez izjeme začenjajo zelo mirno, na koncu pa se razvijejo v pravo hrupno kombinacijo Mattove kitare in vokala, presunljivo podobnemu prvemu glasu benda National, ter flamenco kitare. Kako mu to, on-man-bandu, uspe?

Pravzaprav smo se večji del koncerta spraševali, kaj dejansko od slišanega je bilo Mattovega, saj je bila spremljava nasneta, a tudi kadar je Matt nehal brenkati ali peti, se je glasba v vsej svoji polnosti nadaljevala. S pomočjo organizatorjev smo misterij razrešili. Gre za »loope«: Matt zapoje in zaigra ter to posname in »zaloopa«. Potem spet zaigra in zapoje čez ves prejšnji posnetek, vse skupaj znova posname in tako plast za plastjo. Vse je, skratka, njegovo, spremljava torej ni nasneta, ampak jo tam v živo snema oziroma posname.

Vse skupaj je bilo fajn, očitno pa bo posnetek možno enkrat v prihodnje videti tudi v oddaji Aritmija, saj je bil dobršen del ekipe te kakovostne glasbene oddaje TV SLO s snemalno opremo vred prav tako na koncertu.

Za pokušino pa danes tale!