Glasba za dobro jutro, ponedeljek, 13.

Paul McCartney – sredi leta bo dopolnil 64 plus šest let – je prestar za valentinovo. Sploh pa ne z zadnjo ploščo. Je pa ravno prav za dan prej.

pon, 13.02.2012, 06:00

Prejšnji četrtek ob 19. uri (v petek ob 4. zjutraj po našem času) je Macca nastopil v živo pred dvema ducatoma ljudi, v studijih založbe Capitol v Los Angelesu. Promoviral je svoj novi album Kisses on the Bottom. Koncert je bil gledljiv v real timeu na iTunesih.

Nič hudega, če ste prespali.

Plošča je McCartneyjev hommage jazz standardom, morda tudi njegovemu očetu, ki je igral v predvojnem big bandu. Zveni precej dolgočasno, pravzaprav McCartney sam zveni (in zgleda) utrujeno, postarano.

Fascinantno je, da ex-Beatle danes snema take skladbe. V šestdesetih je ta stil imel v kontekstu rocka čisto drug pomen: spomnite se recimo When I’m Sixty-Four ali Honey Pie. McCartney je to znal. Danes pa je to samo še komercialen poklon glasbi, ki so jo Beatli (nehote) pomagali izriniti iz horizonta pop kulture.

In samo še roza cvetni listi vrtnic so še manjkali na ovitku plošče.

Predvajamo njegovo, avtorsko skladbo My Valentine. Z njim igrajo Diana Krall (klavir), John Pizzarelli (kitara), Eric Clapton (kitara) in še kdo. V nadaljevanju odlomki s tiskovne konference in nekaj koncertnih in backstage posnetkov.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se