Glasba za dobro jutro, ponedeljek, 27.

Zmagovalke Misije Ema Eva Boto s sladbo Verjamem, ki bo Slovenijo zastopa na izboru Evrovizija 2012 maja.

Objavljeno
26. februar 2012 14.08
Delo.si
Delo.si

Če ste zvečer zamudili izbor slovenske pesmi za majsko tekmovanje Evrovizija vam danes za dobro jutro v poslušanje ponujamo zmagovalno pesem, ki je dobila največ glasov in s tem vozovnico za 57. tekmovanje za Pesem Evrovizije 2012, ki bo maja v Azerbajdžanu.

Avtor glasbe in aranžmaja za pesem Verjamem, ki jo je ospela Eva Boto, je Beograjčan Vladimir Graić. Ta se je podpisal tudi pod pesem Molitva, s katero sta Srbija in njena predstavnica Marija Šerifović slavili na izboru za Pesem Evrovizije leta 2007 v Helsinkih. Avtor besedila Igor Pirkovič je televizijec, ki je v preteklosti napisal besedila kar za nekaj narodnozabavnih ansamblov in pop izvajalcev.

Prireditev bo potekala 22., 24. in 26. maja v mestu Baku, z žrebom pa so že razporedili države v posamezni evrovizijski večer (I. in II. predizbor) ter razkrili evrovizijski slogan za letošnji izbor, ki se glasi Light your fire (ogenj je simbol Azerbajdžana). Slovenija bo skupaj s Hrvaško, Bosno in Hercegovino, Srbijo in Makedonijo, nastopila v II. predizboru, in sicer 24. maja 2012, v drugi polovici tekmovanja.