Glasba za dobro jutro: Wild Thing v dveh različicah

Divja stvar je združila divje zvezdnike.

Objavljeno
10. april 2017 19.01
B. M.
B. M.
Pesem Wild Thing se je v zavest poslušalcev utrdila kot uspešnica skupine iz 60. let The Troggs − kar navsezadnje drži, z njo so se zapisali v zgodovino rocka, a njen avtor je pravzaprav James Wesley Voight oziroma Chip Taylor, originalno pa so jo leta 1965 posneli Jordan Christopher & The Wild Ones. A najuspešneje so jo priredili in spopularizirali Britanci The Troggs, ki so se z njo leta 1966 povzpeli na prvo mesto Billboardove in drugo mesto britanskih glasbenih lestvic.

Wild Thing so se lotili tudi številni drugi uspešni glasbeniki; leta 1967 jo je Jimmy Hendrix na svojem znamenitem nastopu na Monterey Pop Festival posnel za kompilacijo The Ultimate Experience. Prav tako so jo zapele »lutke« iz Muppetkov, poleg njih še Sam Kinison, The Kingsmen, kitarist Jeff Beck, Prince, rocker Bruce Springsteen, metalska zasedba Chiamara, Ace Frehley ...

A leta 1988 se je Wild Thing hkrati lotilo toliko zvezdnikov, kolikor jih ne zmorejo niti superskupine: komedijant Sam Kinison je v en sam videospot združil Billyja Idola, Slasha in Stevena Adlerja iz Guns 'n' Roses, Tommyja Leeja iz Mötley Crüe, Jona Bon Jovija in Richieja Samboro iz Bon Jovi, komika Rodneyja Dangerfielda, Stevena Tylerja in Joeja Perryja iz Aerosmith, C. C. DeVilla iz Poison, Stephena Erica Pearcyja ter glamerja Warrena Justina DeMartinija - Torcha in Robbinsona Lantza Crosbyja - Robbina iz Ratt. Povrhu je v videu zaplesala plesalka Jessica Hahn. Kot je videti, so se zvezdniki krasno zabavali.