Hannah gre v Malmö

Slovenska predstavnica je odpotovala na Švedsko.

Objavljeno
06. maj 2013 00.18
Pogovor s slovensko evrovizijsko predstavnico Hannah Mancini pred odhodom na Švedsko na Brniku, 5.maja 2013
C. R., Delo
C. R., Delo
Ljubljana – Hannah Mancini, v Kalifoniji rojena Američanka, ki je odraščala v goratem Koloradu, pevsko kariero pa nadaljevala v Los Angelesu, bo na evropskem severu predstavljala Slovenijo. Pevka, ki zadnja leta živi pri nas, se bo 14. maja najprej udeležila kvalifikacij.

Finale evrovizijskega spektakla bo 18. maja v Malmöju, gre pa za 58. ponovitev prireditve, ki se je prvič zavrtela leta 1956 v Luganu v Švici. Hannah Mancini bo evropskemu občinstvu predstavila popevko Straight into love. Radiotelevizija Slovenija evrovizijske popevke letos ni izbirala s široko zastavljenimi kvalifikacijskimi tekmovanji, pač pa je slovensko predstavnico, ki sicer ne govori slovensko, izbrala posebna projektna skupina.

Ameriško popevkarico, ovito v slovenske barve, bosta na odru spremljali pevki z danskim potnim listom Linda Andrews in Susanne Ørum. Spremljevalna plesna skupina pa bo povsem slovenska: Matic Zadravec, Primož Pavlič in Anže Škrube sicer nastopajo pod imenom Maestro.

Slovenska tekmovalka bo 14. maja na oder stopila tretja po vrsti. Ovira, ki jo mora preskočiti, če hoče v finale, pa zahteva, da se v svoji kvalifikacijski skupini uvrsti vsaj med prvih deset.