Hannah v Malmöju: »Moje favoritinje so Norveška, Malta in Italija«

Hannah smo vprašali, kakšen je občutek na odru in ali v Malmöju že vlada evrovizijska evforija.

Objavljeno
09. maj 2013 14.22
Teja Roglič, Vikend
Teja Roglič, Vikend

Prihodnji teden bodo torek, četrtek in sobota obarvani evrovizijsko. Za slovensko predstavnico Hannah Mancini bomo pesti stiskali v prvem polfinalnem večeru. Hannah in delegacija sta na Švedskem že nekaj dni. Kakšen je občutek na odru in ali v Malmöju že vlada evrovizijska evforija, smo vprašali Hannah.

Hannah, za vami so že prve vaje, kako gre?

Prva vaja je bila zelo dobra. Kar moramo popraviti, nam bo z vsakdanjimi vajami uspelo do polfinala. Švedi so zelo profesionalni in organizirani, oder in ekipa, ki pripravlja dogodek, sta neverjetna, vsi delajo skupaj, da bi vsaki državi omogočili najboljši možni šov.

Kdo je vaša največja konkurenca v prvem polfinalnem večeru? Morda Črna gora in Irska, ki tudi stavita na plesno skladbo?

Črna gora in Irska sta res naši tekmici, ker sta pesmi iz podobnega žanra, prav tako sta obe skladbi zelo močni. Vse bo odvisno od živih nastopov.

Se že vidi, kdo je favorit, se komu posveča veliko več pozornosti, kot na primer lani Švedski?

Letos se zdi, da je favoritinja Danska, ki ji posvečajo veliko pozornosti že od prve evrovizijske faze v začetku leta. A je še veliko dobrih pesmi in težko je reči, kdo dobi največ pozornosti.

Katere pesmi so najbolj všeč vam?


Moje favoritinje so Norveška, Malta in Italija.

Na vajah ste videli tudi druge nastope. Bo vaš nastop izstopal iz množice?

Precej bo izstopal, predvsem zato, ker bomo na vrsti med počasnimi pesmimi, in mislim, da bo občinstvo v Malmöju z veseljem malo zaplesalo med baladami (smeh).

V teh časih se varčuje na vsakem koraku, slišati je bilo, da TVS zelo varčuje tudi pri evrovizijski odpravi. Ste to kako občutili?

(smeh) Bilo je malce težko, časi so težki, to čuti tudi TVS, zato je bil večji izziv narediti neke stvari, ki jih večina drugih držav postori z lahkoto. Primer so posebni učinki na odru. Zato bomo morali to nadomestiti z dobro energijo na odru. Zelo sem ponosna na vse, ki so pomagali, da lahko to naredimo brez velikega proračuna. Naredili smo, kar smo lahko, in je dobro, tudi brez bleščavih dodatkov.

Kdo bo navijal za vas na Švedskem? Bo z vami tudi vaša hči?

Seveda bo prišel mož, prišlo bo tudi kar nekaj prijateljev. Moje hčerke žal ne bo, ker so mi povedali, da bo veliko priprav in stresa, zato je bolje, da sem popolnoma osredotočena na priprave na nastop. Bo pa navijala zame z mojimi sorodniki in prijatelji, ki bodo imeli v Ljubljani veliko zabavo ob gledanju.