Happy Ol'McWeasel na Orto festu

Jutri bodo preverili, kako delujejo njihove stare in nove pesmi pred občinstvom.

Objavljeno
15. april 2014 11.17
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
Zasedba Happy Ol'McWeasel, ki je imela krajšo turnejo po tujini, bo jutri nastopila še na Orto festu v ljubljanskem Orto baru ob 22. uri. Tako bodo Happy Ol'McWeasel po dveh letih v Orto baru pripravili pravi štajersko-irski žur. V Ljubljani se bodo oglasili po krajši nemško-francosko-švicarski turneji, na kateri so bili med 5. in 10. aprilom.

Skupina izvrstno prepleta keltski punk s štajersko energijo in ima preprost recept za uspeh. Za osnovo vzamejo irsko-keltske tradicionalne pesmi, ko pa jih zmanjka, spijejo liter viskija in napišejo lastne pesmi, jih zaigrajo desetkrat hitreje in tako zelo hitro vnamejo vsakršno občinstvo.

So pa tudi mednarodno odmevni, kajti njihovo različica pesmi Danny Boy so predvajali v epizodi ameriške televizijske serije The Crazy Ones na dan sv. Patrika. Glavne vloge v njej pripadajo ameriškemu filmskemu zvezdniku Robinu Williamsu, Sarah Michelle Gellar in mlademu Jamesu Wolku. Sicer pa zasedba končuje ustvarjanje pesmi za prihajajoči album in je tik pred vstopom v studio. Gotovo bo kakšno novo skladbo slišati tudi v živo, pravijo fantje iz skupine. Novi album pa bodo predstavili predvidoma jeseni.