Harmonikaš Bratko Bibič z The Madleys v Kinu Šiška

Koncert bo ponudil zmes različnih podeželskih in urbanih ljudskih godb, jazza, rocka, sodobne komorne in improvizirane glasbe iz tega in onega sveta.

Objavljeno
06. december 2011 09.19
Posodobljeno
06. december 2011 11.00
Ni. Š., Delo.si
Ni. Š., Delo.si

Harmonikaš Bratko Bibič bo s svojo zasedbo The Madleys, dunajskim harmonikašem Ottom Lechnerjem ter gosti v sredo, 7. decembra, ob 21. uri nastopil v Kinu Šiška. Predstavil bo enkratni dogodek Tihožitje za glasbene instrumente, glasove in strel iz pištole, ki predstavlja zlitje raznorodnih glasb, piše STA.

Koncert bo ponudil zmes različnih podeželskih in urbanih ljudskih godb, jazza, rocka, sodobne komorne in improvizirane glasbe iz tega in onega sveta.

Bibičeva izrazito individualna avtorska glasba bo prepletena »z vokalizacijami in računalniškim poigravanjem z dediščino vaudevilla, futuristične in dadaistične zvočne poezije (sound poetry) in dolgimi trenutki tišine v središču umetnega rajanja ptičjega petja in smejanja, joka in pokašljevanja, čvekanja in plesanja, ki jih lahko prekine samo še kakšen strel iz pištole«, napovedujejo organizatorji.

Projekt bo Bibič izvedel z matično zasedbo, v kateri sodelujejo Vasko Atanasovski, Boštjan Gombač, Uroš Polanc in Matjaž Sekne, in Ottom Lechnerjem, s katerim koncertira že več kot desetletje. Gosti bodo pevka Irena Tomažin, pianist Sašo Vollmaier, violončelist Klemen Hvala in trobentač Tibor Kerekeš.

Bibič z dunajskim harmonikašem, vokalistom in skladateljem Ottom Lechnerjem redno koncertno sodeluje od leta 1995 v avtorsko-izvajalskem duetu in v kompleksnejših projektih, kakršen je tudi Tihožitje za glasbene instrumente, glasove in strel iz pištole. Svoje sodelovanje v duetu sta začela z nastopom na dunajskem festivalu Augarten festivalu.

Od takrat redno nastopata v Sloveniji, Avstriji in v mednarodnem prostoru. Od leta 1996 sta tudi avtorsko-izvajalska člana mednarodnega kvinteta harmonik Accordion Tribe, s katerim sta izvedla več evropskih turnej, izdala tri CD albume, o skupini pa je bil posnet tudi celovečerni dokumentarni film »Accordion Tribe. Music Travels« (2004). Zasedba je večkrat nastopila tudi v Sloveniji.