Izjemno izštekavanje Izštekanih 10

Sinoči je bila atraktivna koncertna različica odmevne radijske oddaje.

Objavljeno
03. december 2014 12.22
Koncert/Izštekani
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
Radijska oddaja prav posebne glasbene sorte Izštekani, ki je sprva gostovala na Radiu Študent, sedaj pa na Radiu Slovenija in jo vodi »omiljeni didžej Jure« Longyka že 21 let, je sinoči imela še eno dimenzijo.

Lani je Longyka skupaj s sodelavci pripravil ob 20-letnici oddaje Izštekanih 20, ki so bili izjemen koncertni dogodek. Po tem pa so se odločili, da bodo letos pripravili nekaj podobnega, in sicer so v živo naredili povzetek celoletne izštekane bere, s kakšnim dodatkom, zanimivimi kombinacijami in skritimi gosti.

Vsega tega je bilo v obilju na sinočnjem koncertu v ljubljanskem Kinu Šiška. Tako so živi povzetek s po dvema, tremi skladbami pripravili izvajalci, ki so letos nastopili v tej oddaji, in sicer Leon Matek, Katarina Juvančič in Dejan Lapanja, Marko Hatlak z gosti, Hamo & Tribute 2 Love, Čao Portorož, Flirrt in Werefox. Raperski dvojec Murat in Jose pa se bo izštekal januarja naslednje leto. Večina glasbenikov je pripravilo bolj ali manj akustične ter prearanžirane skladbe, nekateri pa so svoje uspešnice izvedli v razkošnem zvoku Biga Banda RTV Slovenija pod vodstvom Tadeja Tomšiča. Kot sta recimo Murat in Jose ob zvoku orkestra izvedla med drugim Kr neki, ki seveda ni bila kr neki.

Da ne potrebujemo ne Bubleja ne Sinatre pa sta dokazala zabavljača Slon in Sadež, ki ste se s svojo glasbeno mešanico povsem solidno ujela s tem orkestrom. Kar pa še ni vse, kajti naslednje leto pripravljajo skupen koncert! Tako sodelovanje se prihodnje leto obeta tudi harmonikarju Marku Hatlaku. Ta je sinoči poskrbel za vrhunec večera, ko je odložil harmoniko in ob spremljavi zasedb Funtango in Moonlight Sky ter big banda izjemno odpel Stingovo pesem Roxanne v različici iz filma Moulin Rouge in naslovom El Tango De Roxanne. Večer so končali akustični Big Foot Mama, ki so tokrat izjemoma zazveneli še odeti v bigbandovski zvok in, kot je poudaril pevec Grega Skočir, ne nameravajo pripraviti skupnega koncerta.

Izštekani v živo lahko postanejo kar tradicionalen decembrski dogodek, povzetek minulega izštekanega leta in predstavitev drugačnih glasbenih pristopov.