Jackson še pet let po smrti obtožen novih spolnih zlorab otrok

Nova tožba proti nekdanjemu kralju popa: več kot stokrat naj bi zlorabil desetletnika.

Objavljeno
06. avgust 2014 13.20
V. U., Delo.si/STA
V. U., Delo.si/STA
Moški iz Los Angelesa zaradi domnevne spolne zlorabe v poznih 80. letih toži pokojnega kralja popa Michaela Jacksona oziroma upravitelje njegove zapuščine. Kot piše francoska tiskovna agencija AFP, naj bi Jackson takrat desetletnega Jamesa Safechucka zlorabil po skupnem nastopu v reklami za eno brezalhoholnih pijač. To naj bi se v štirih letih zgodilo več kot stokrat.

V tožbi so Safechuckovi odvetniki zapisali, da je Jackson, ki je umrl pred petimi leti, dečka prepričal, da so bila njegova dejanja dejanja ljubezni, ne pa zloraba. Safechuck naj bi si z Jacksonom redno delil posteljo med turnejo Bad leta 1988, zlorabe pa da so se nadaljevale, dokler ni prišel v puberteto.

Odvetnik Howard Weitzman, ki zastopa upravitelje zapuščine pokojnega zvezdnika, po drugi strani meni, da bi moralo sodišče sodbo zavreči: »Safechuck se je za tožbo odločil pet let po Michaelovi smrti, več kot 20 let po domnevnih zlorabah in po tem, ko je pod prisego dejal, da mu Michael ni storil nič neprimernega.«

Zaslišanje v primeru je napovedano za 4. september v Los Angelesu.

Podobno tožbo je lani sprožil tudi 31-letni Avstralec Wade Robson. Jackson se je že za časa življenja spopadel z več odmevnimi tožbami zaradi spolne zlorabe otrok – leta 2005 so ga oprostili, leta 1994 pa je plačal 15 milijonov ameriških dolarjev (11 milijonov evrov) vredno poravnavo.