»Končno je potrjeno. Laibach odhaja v Severno Korejo!«

Postali bodo prva tovrstna skupina, ki bo nastopila v »zaprti državi, znani po vojaških marših, množični telovadbi in himnah Velikemu vodji«.

Objavljeno
12. junij 2015 09.24
Laibach
M. Č., Delo.si, STA
M. Č., Delo.si, STA
Ljubljana - Skupina Laibach bo imela avgusta dva koncerta v Severni Koreji. O tem bodo posneli tudi dokumentarni film, ki naj bi doživel premiero leta 2016, je na spletni strani danes sporočila založba Mute.

»Končno je potrjeno. Laibach odhaja v Severno Korejo!« pa je zapisala skupina na svojem Facebook profilu in dodala, da bodo s tem postali prva tovrstna skupina, ki bo nastopila v Demokratični ljudski republiki Koreji, "zaprti državi, ki je znana po vojaških marših, množični telovadbi in himnah Velikemu vodji in po svojem odločnem upiranju zahodni popularni kulturi".

Koncerta v okviru turneje Dan osvoboditve (Liberation Day Tour), ki bosta 19. in 20. avgusta v prestolnici Pyongyang, bosta sovpadala s 70. obletnico osvoboditve Korejskega polotoka izpod japonske kolonizacije in posledične razdelitve na dve sovražni državi, med katerima še vedno velja prekinitev ognja, so dodali.

Pristavili so še, da so se ravno vrnili z razprodane turneje po Severni Ameriki.