Kuba: Najprej Obama, za njim Rolling Stones

Zdaj je uradno: Stonesi bodo 25. marca nastopili na stadionu Ciudad Deportiva de la Habana.

Objavljeno
02. marec 2016 12.52
APTOPIX Rolling Stones London
V. U.
V. U.

O koncertu zasedbe Rolling Stones na Kubi, kjer je bila njihova glasba desetletja prepovedana, se je v zadnjih mesecih veliko ugibalo, zlasti po obisku Micka Jaggerja, ki je Havano s sinom obiskal oktobra lani. Zdaj je uradno.

Skupina je na svoji internetni strani objavila datum nastopa. Na stadionu Ciudad Deportiva de la Habana se bo koncert zgodil 25. marca, na veliki petek pred velikonočno nedeljo, hkrati bo to štiri dneve za obiskom Baracka Obame na Kubi.

Prvi obisk kakega predsednika ZDA na otoku napovedujejo za zgodovinskega, in če ne bo naredil najboljšega vtisa, ga bodo lahko popravili legendarni rockerji. Koncert, ki bo za obiskovalce brezplačen, bo sicer spadal v okvir njihove turneje América Latina Olé Tour, v okviru katere so obredli že številna velemesta latinske Amerike.

»V svoji dolgi karieri smo nastopali že na številnih posebnih prizoriščih, a bo ta predstava v Havani mejnik celo za nas in, upamo, za vse naše prijatelje na Kubi,« so izjavili Stonesi. Kuba ima seveda svetovno znano glasbeno dediščino, a je Fidel Castro rock'n'roll prepovedal že leta 1961.

V Severni Koreji pa Stonesi le še niso bili ...