Laibach aprila še v Velenju in Krškem

Zasedba bo 18. in 19. aprila med mednarodno turnejo dvakrat nastopila še doma.

Objavljeno
24. marec 2015 13.37
V. U., Delo.si
V. U., Delo.si

Turneja, na katero se je skupina Laibach podala po lanskem izidu albuma Spectre, ima dva nova domača datuma. 18. aprila bo gostovala v Kulturnem domu Velenje, dan zatem pa še v prenovljenem Kulturnem domu v Krškem.

Kot so zapisali v promocijskem dopisu, je za skupino po izidu albuma že 57 koncertov, med njimi tudi prvi nastop na Kitajskem, v Hong Kongu, pravkar nastopa po Evropi – ta del turneje mdr. zajema London, Pariz, Berlin, Stockholm, Helsinke, Tallin, Varšavo, Dunaj, Budimpešto in zaključni kocert 11. aprila v münchenskem Residenzteatru v kontekstu gledališke predstave The Dark Ages švicarsko-nemškega režiserja Mila Raua –, maja pa bo skupina nastopala po ZDA, Kanadi in Mehiki.

Tako bosta koncerta iz serije Naredimo to deželo spet sproščeno v Velenju in Krškem predstavljala domači postanek skupine na poti po svetu.

Že za 30. marec pa je napovedan izid albuma Spectremix s predelavami skladb z albuma Spectre, ki je rezultat sodelovanja z glasbeniki, kot so nemški DJ in producent Marcel Dettmann, nemški duo in kolegi z založbe Mute Diamond Version (Olaf Bender in Carsten Nicolai), ameriški techno DJ in producent David Charles Sumner aka Function, dolgoletni sodelavec Laibacha, producent iTurk (Iztok Turk), slovenska elektro-pop skupina Torul, škotski DJ in producent Alex Smoke, nemški DJ in producent Konstantin Sibold ter slovensko-ameriški DJ in producent Gramatik.