Legendarna Metallica z 11. albumom

Ena najvplivnejših heavy metal skupin bo po osmih letih izdala nov album Hardwired...To Self-Destruct.

Objavljeno
19. avgust 2016 11.59
Posodobljeno
19. avgust 2016 13.00
Be. B., STA
Be. B., STA

Los Angeles − Metallica bo po osmih letih izdala nov album, ki bo nosil naslov Hardwired...To Self-Destruct. Za eno napopularnejših in najvplivnejših heavy metal skupin bo to že enajsti album, ki bo nasledil zadnjega Death Magnetic iz leta 2008. Izid novega albuma Metallica napoveduje za 18. november.

»Da, res obstaja! Vemo, da je trajalo dolgo, a zdaj ponosono predstavljamo dolgopričakovani studijski album Hardwired...To Self-Destruct,« je Metallica zapisala na svoji spletni strani. Svoje oboževalce bo heavy metal skupina razveselila z dvema CD-jema in s skoraj 80 minutami glasbe.

Metallica izid noveg albuma napoveduje že več let, spomladi pa je za neučakane oboževalce pripravila novo izdajo prvih dveh albumov Kill 'Em All in Ride the Lightning v predelani in razširjeni obliki.

Danes to heavy metal skupino iz Los Angelesa sestavljajo: pevec in kitarist James Hetfield, bobnar Lars Ulrich, kitarist Kirk Hammett in basist Robert Trujillo.

Metallica je v 80. in 90. letih prepričala s skladbami, kot so Nothing Else Matters, One, The Unforgiven, Master Of Puppets, Fade To Black in Enter Sandman.