Mia Žnidarič z gosti na Ljubljanskem gradu

Znamenita pevka bo s triom svojega moža Steva Klinka gostila vrstne glasbene interprete.

Objavljeno
07. februar 2014 12.47
Posodobljeno
09. februar 2014 08.00
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
Prva dama slovenskega jazza Mia Žnidarič bo imela cikel štirih posebnih koncertov na Ljubljanskem gradu, na katerih se bo občinstvu med februarjem in majem predstavila s štirimi različnimi programi ter svojimi prijatelji.

Na prvem koncertu z naslovom Just You, Just Me – večer jazza in soula, ki bo v četrtek, 13. februarja 2014, ob 20. uri v Stanovski dvorani, se bo Mii kot gost pridružil pevec in pianist Uroš Perić, ki je zaslovel s svojimi interpretacijami skladb iz zlate dobe bluesa, soula in jazza. S svojim nezamenljivim, skoraj »črnskim« glasom navdušuje tako doma kot v tujini. Že pred leti sta z Mio Žnidarič posnela duet Baby It's Cold Outside za zgoščenko Uroš Perić & Friends, ki je naletela na izvrstne odzive, tokrat pa bomo lahko prisluhnili še več duetom v interpretaciji teh dveh glasbenikov.

Nato bo 6. marca Mia Žnidarič nastopila s hrvaško pevko Zdenko Kovačiček na večeru Predanost glasbi, 10. aprila z virtuozom na kitari Primožem Grašičem na koncertu Jazzovski dialogi in 9. maja s pesnikoma Milanom Deklevo in Ferijem Lainščkom  na večeru Čar besede. Na vseh večerih bo glasbenike spremljal Steve Klink Trio.