Na glasbenih dnevih tudi zvok Tartinijeve violine

Praznik slovenske glasbe bo poleg bogatega programa postregel tudi s simpozijem o novi glasbi v »novi« Evropi.

pet, 17.03.2017, 12:20

Od včerajšnjega predtakta,­ koncerta v Viteški dvorani ­Križank, ki je v noči slovenskih­ skladateljev postregel s krstnimi izvedbami skladb za instrumentalne due, do prihodnjega četrtka se bo na številnih prizoriščih v Ljubljani in Kopru zvrstil niz dogodkov 32. Slovenskih glasbenih dnevov, praznika slovenske glasbe.

Glasbeni dnevi bodo letos gostovali tudi v Kopru: v tamkajšnjem samostanu sv. Ane bodo v nedeljo v interpretaciji Godalnega kvarteta Tartini in sopranistke mlajše generacije Štefice Stipančević zazveneli Godalni kvarteti Lucijana Marije Škerjanca, Demetrija Žebreta in Slavka Osterca ter dve vokalno-instrumentalni deli, Tri pesmi za glas in godalni kvartet Marija Kogoja in Štiri belokranjske za glas in godalni kvartet Slavka Osterca. Na tem koncertu bo koncertni mojster Orkestra Slovenske filharmonije Miran Kolbl igral na znamenito Tartinijevo violino, ki morda izvira iz delavnice Nicolòja Amatija.

Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.


Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Delo d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor