Na Grillu Radia Terminal: Blaž Gracar

Ustvarjalcem oddaje Grill se je v studiu Radia Terminal tokrat pridružil strange-hop producent Blaž.

Objavljeno
25. november 2017 16.23
Radio Terminal
Radio Terminal

Blaž Gracar je strange-hop producent, ki prihaja iz Obale. Že kot najstnika ga je pritegnil rap, beatboxanje in ustvarjanje beatov, takrat še v okviru dueta R.I.C. (Rest In Chaos), že takrat pa ga je vleklo v instrumentalne in abstraktne vode.

Pri sedemnajstih je na denverski založbi Cold Busted Records, ki je v tistem času zastopala tudi vsem dobro znanega Gramatika, izdal dva beat EP-ja (Sofa Bits in Outdoor Bits). Sledili so trije EP-ji, ki jih je izdal v samozaložbi, dokler se ni pred tremi leti ustalil pri domači založbi Beton Records. Tam je izdal trilogijo, skoncentrirano na in okrog črke b. Tako sta poleg istoimenskega albuma b, v okviru trilogije izšla še The b Of in BMX (b Remixed). Izid je pospremil s serijo eksplozivnih koncertov, kjer ga je spremljal nadarjeni metal bobnar Simon Intihar. Blažev zadnji solo album nosi naslov Don't Listen To This, kot producent pa se je podpisal tudi pod album Emirates, ki ga je zakrivil slovenski raper in glasbeni ustvarjalec N'toko.

Aktiven je tudi kot soustvarjalec v okviru projekta BAGS, ki ga tvorita še z enim našim starim znancem Šuljom (gostili smo ga v 41. epizodi oddaje). Poleg tega je član kolektiva GIRO, aktiven pa je tudi kot filmski ustvarjalec in literarni avtor. Objavil je pesniško zbirko Lahko si jabuka, v zadnjem času pa promoviro svoje prvo prozno delo Tat not.

Soundcloud

Facebook

Naslednja oddaja bo na sporedu v četrtek 07.12.2017, ko se bo ustvarjalcem oddaje v studiu pridružil GamuT.

Radio Terminal in delo.si združujeta moči in omogočata mladim glasbenikom, da svoje znanje in entuziazem delijo tudi z vami. Oddaja je na sporedu vsak drugi četrtek. Nato pa jo poobjavimo še na spletnem Delu.