Na Grillu radia Terminal: Calixta

Tokratna gostja je ustvarjalka, ki jo mnogi razglašajo za prvo damo slovenske trance glasbe.

Objavljeno
28. oktober 2017 23.41
radio Terminal
radio Terminal

Ustvarjalci oddaje Grill so v prvi oddaji nove sezone v studio Radia Terminal povabili glasbeno ustvarjalko, ki sliši na ime Calixta. Mnogi jo razglašajo za prvo damo slovenske trance glasbe. V njenih setih se poleg klasičnega prepletajo tudi ostale podzvrsti omenjenega žanra, predvsem njegove tehnoidne, psihedelične in progresivne različice.

Izhaja iz vrst klasične ter kasneje popularne elektronske glasbe in je šele kasneje presedlala v alternativnejše vode. Prve korake v svet glasbeje naredila že v vrtcu, saj je takrat prvič poprijela za blok flavto. Slednjo je kasneje zamenjala za prečno, nekaj časa pa je igrala tudi klavir. Z elektronsko glasbo se je prvič srečala konec osnovne šole, ko se je spoznala s tranceom, takrat še v njegovi popularni različici.

Pred malo več kot desetletjem se je preko prijatelja prvič srečala z vrtenjem glasbe, ki jo je hitro prevzelo in kmalu se je vpisala na tečaj, kjer si je pridobila prve izkušnje. Z njimi in s pomočjo redne vadbe je svoje veščine kmalu dovolj utrdila, da je lahko nastopila pred občinstvom.

Kot omenjeno, so bile njena prva ljubezen predvsem popularnejše različice trancea. Kmalu pa se je spoznala tudi z njegovo tehnoidnejšo in psihedeličnimi podzvrstmi, ki jih je začela vse pogosteje uvrščati tudi v svoj glasbeni izbor. Z energičnostjo na odru in z združevanjem najboljšega iz različnih svetov, kar se odraža tako v njeni glasbi kot pojavi, si je kmalu pridobila pozornost poslušalcev in ostalih glasbenih ustvarjalcev in se dodobra zasidrala na domačem in okoliškem glasbenem prizorišču.

Po številnih uspešnih nastopih pred domačim in tujim občinstvom bo njeno glasbeno udejstvovanje kmalu kronal tudi studijski prvenec. Ob tem pomembnem mejniku so jo ustvarjaci oddaje povabili v studio, kjer je v zvoku in sliki povedala več o sebi, o svojem aktualnem in prihodnjem glasbenem udejstvovanju.

Soundcloud
Facebook

 

Radio Terminal in delo.si združujeta moči in omogočata mladim glasbenikom, da svoje znanje in entuziazem delijo tudi z vami. Oddaja je na sporedu vsak drugi četrtek.

V naslednji epizodi oddaje Grill, ki bo na Radiu Terminal v živo na sporedu v četrtek, 9. novembra, ob 21. uri se bo občinstvu predstavil Daniel Greenx.

Na Delovi spletni strani ga bomo predstavili naslednji dan ob 18. uri − da vas lahko še pravočasno ogreje pred petkovim večerom.