Na Metaldays gre danes zares

Težkometalci so privabili goste iz več kot 50 držav, tudi iz Nove Kaledonije, Združenih arabskih emiratov in Čila.

Objavljeno
21. julij 2014 13.10
metaldays
V. U., Delo.si/STA
V. U., Delo.si/STA
V Tolminu danes s festivalom Metaldays začenjajo zares. Če je bila včerajšnja nedelja namenjena ustalitvi na lokaciji sotočja Soče in Tolminke, je zdaj čas za prve koncerte. Do 26. julija bo nastopilo 85 skupin z vsega sveta, na festivalu pa pričakujejo 12.000 ljubiteljev težkometalnih zvokov.

Metaldays, kot so lani preimenovali dotedanji Metal Camp, letos gosti zasedbe, kot so finski melodični death metalci Children of Bodom, njihovi heavy metal sonarodnjaki Amorphis, danski Volbeat, ki združujejo prvine rock and rolla, heavy metala in rockabillya, švedski progresivni metalci Opeth in heavy metalci Sabaton, norveški black metalci Satyricon, nemški melodični death metalci oziroma metalcorovci Heaven Shall Burn ter ameriške thrash metal legende Megadeth.

Nabor skupin je privabil množico gostov iz več kot 50 držav, tudi takšnih, ki prihajajo iz Nove Kaledonije, Združenih arabskih emiratov, Malezije in Čila.

Festival ponuja številne spremljevalne dejavnosti na reki Soči, ob kateri sta plaži, namenjeni kopanju, sončenju in odbojki na mivki.

Na festivalskem območju bo z vstopnico tudi letos mogoče brezplačno kampiranje. Hrano in pijačo bodo obiskovalci lahko kupili na številnih stojnicah, ki bodo ponujale tudi vegansko in brezglutensko hrano.

Letos so več pozornosti namenili tudi infrastrukturi – postavili so novo električno postajo in odjemna mesta, pa tudi za vodo bo na glavnem koncertnem prostoru bolje poskrbljeno.

Med festivalom bo 24 ur na dan odprta točka prve pomoči.