Oba večera šestega BUMfesta razprodana

Edini slovenski glasbeni festival tolkalistov je spet postregel z mednarodnimi zvezdniki.

Objavljeno
15. januar 2012 20.27
Brane Piano, Celje
Brane Piano, Celje
Žalec - Z nedeljskimi tolkalnimi delavnicami se je v Domu II. Slovenskega tabora končal 6. festival tolkalnih skupin BUMfest. Žalec je bil tri dni v znamenju tolkal in bobnov z vseh koncev sveta. Občinstvo so na petkovem in sobotnem koncertu navdušile štiri skupine iz Nizozemske, Avstrije in Slovenije, dvorana pa je bila oba večera razprodana.

Prvi večer sta občinstvo razgreli skupini The Drumbassadors z unikatnimi, popolnoma sinhroniziranimi ritmi, podprtimi z vizualnimi učinki in presenečenje, in Tolkalni orkester Glasbene šole Celje z raznoliko uporabo vseh vrst tolkal, ki so jim dodali tudi druge inštrumente in večglasno petje. Sobotni koncert je otvorila petčlanska zasedba Stick Control, ki je s tolkali odigrala program od klasike do filmske glasbe in latina. Vrhunec letošnjega Bumfesta je bil nastop 17-članskega ansambla Panergy s karibskimi kovinskimi bobni.

Dejan Tamše, direktor festivala, je ob koncu povedal: "Kovidim, kako so ljudje dva dni zapored do zadnjega kotička napolnili slovenski hram tolkal - dvorano v Žalcu, potem moram biti izjemno zadovoljen. Ko pa sem videl, da je vsa dvorana ob karibskih ritmih skupine Panergy še plesala, potem lahko dodam, da sem še sam presenečen. Pričakoval sem, da bo BUMfest znova uspel, nisem pa se nadejal takšnega zaključka in takšne zabave, kot so jo pričarali Avstrijci s svojim karibskim pristopom."