Pandin stoletni ples

O skupini, ki te dni praznuje svojo 30-letnico so spregovorili člani sami in njihove pesmi.

Objavljeno
31. marec 2016 19.08
Robert Rebolj, Vikend
Robert Rebolj, Vikend

S koncertom v Kinu Šiška bo Pandapraznovala že 30. obletnico neprekinjenega delovanja. »Res pa je,« nam je v pogovoru povedal vodja zasedbe Andrej Pompe, »da so delovanje skupine močno zaznamovale številne menjave pevk, ki so poskrbele za kar nekaj obdobij mirovanja. Vmes so bile tudi razne porodniške, pa popotovanja po svetu, za katera je v nekem obdobju redno skrbel naš basist Vlado ipd. A člani smo se vmes tu in tam vseeno dobivali, vadili in ustvarili precej glasbe tudi v teh časih vakuuma, kot jim rečemo.«

Pompe ob tem z velikim zadovoljstvom naznani, da se jim bodo na tokratnem koncertu, ki nosi tematski naslov Stoletni ples, na odru pridružile prav vse njihove pevke. »Nekdanje bodo odpele vsaka po eno pesem, naša aktualna Nina Bauman pa bo odpela vse ostale.

Kot gosti se nam bodo pridružili še odlični saksofonist Primož Fleischman, združenje pihalcev in trobilcev Brasstitut ter pevski zbor Male malice. Ob koncertu bo izšel tudi novi album, prav tako naslovljen Stoletni ples, na katerem bodo skladbe, ki so nastale v obdobju Saše Danilov, Sare Petrovčič in Nine Bauman.

Vikend je pred koncertom izbrskal nekaj uspešnic iz vseh obdobij delovanja zasedbe, prepevajo pa jih Suzana Jeklic, Suzana Werbole, Katja Obleščak, Saša Danilov, Sara Petrovčič in Nina Bauman.

Noro

Aktualni singel Noro in nedavna popevka tedna na nacionalnem radiu. Nina Bauman je šesta pevka v 30. letni karieri skupine Panda.

Lino

Lino je zmagovalna pesem Pop delavnice 1986 in prva uspešnica skupine. Poje: Suzana Jeklic.

Nepremagljivi

Pesem Nepremagljivi, prav tako s Suzano Jeklic, pa je ena njihovih največjih uspešnic.

Sive ceste

S Suzano Werbole je Panda med drugim zmagala tudi na Melodijah morja in sonca leta 1999. Za nagrado je pesem Sive ceste dobila tudi vizualno podobo.

Ker jaz te ljubim

Katja Obleščak je bila »pandica« med letoma 2003 in 2009. Posnetek pesmi je nastal na koncertu ob 25. letnici skupine v ljubljanskem Kinu Šiška.

Ljubimec brez imena

Saša Danilov je v skupini nastopala v letih 2011 in 2012 ter imela morda enega najbolj čutnih vokalov, kar daje pesmi Ljubimec brez imena prav poseben zven. Kasneje se je pridružila skupini Zebra Dots, s katero so načrtovali velik uspeh, a danes zasedba ne obstaja več.

Premakni se k meni

Premakni se k meni je prva Pandina pesem, ki jo je posnela Sara Petrovčič. Življenjska pot jo je iz Ljubljane zanesla nazaj v rodni Maribor in njeno mesto je zasedla Nina Bauman.