Pevec zasedbe Bee Gees se je zbudil iz kome

Težko bolan pevec Robin Gibb se je po nekaj dnevih zbudil iz kome in zdaj kaže prve znake okrevanja.

Objavljeno
22. april 2012 17.51
Je. G., Delo.si
Je. G., Delo.si
London - Zdravstveno stanje pevca zasedbe Bee Gees Robina Gibba njegovim oboževalcem že dlje časa povzroča skrbi. 62-letnik je pred dnevi padel v komo, iz katere pa se je zdaj zbudil. Pevec naj bi sicer že od leta 2010 trpel za rakom na črevesju in jetrih, poroča STA.

Težko bolan pevec Robin Gibb se je po nekaj dnevih zbudil iz kome in zdaj kaže prve znake okrevanja. Gibb naj bi se tako že odzival ob obisku članov družine, je danes sporočil njegov predstavnik.

62-letnik se že skoraj dve leti bori z rakom in je moral prestati že številne operacije in kemoterapije. Prejšnji teden pa se je njegovo zdravje zaradi pljučnice še poslabšalo in padel je v komo. Medtem mu je njegova družina nenehno stala ob strani. Družinski člani so zanj skrbeli in mu predvajali glasbo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Gibbov dvojček in prav tako član skupine Bee Gees Maurice je umrl zaradi obolenja črevesja, ki je pri Robinu vodila k prvi operaciji. Njun mlajši brat Andy Gibb pa je leta 1988 v starosti 30 let umrl zaradi bolezni srca.

Skupaj s svojima bratoma Mauriceom in Barryjem je Robin Gibb v 60. in 70. letih tvoril eno najbolj priljubljenih glasbenih skupin na svetu. Bee Gees so svojo glasbeno pot začeli v Avstraliji, eden od vrhuncev kariere pa je bil album za film Vročica sobotne noči, na katerem so številne svetovne uspešnice, med drugim tudi Stayin' Alive, Night Fever in How Deep Is Your Love.