Pionir berlinskega techna v Ljubljani

DJ Pete nocoj prihaja na Kersnikovo. Techno.

Objavljeno
22. november 2012 23.07
Delo.si
Delo.si
Peter Kuschnereit si je mesto v učbenikih elektronske zgodovine pridobil s sodelovanjem z Basic Channel, ki veljata za enega izmed začetnikov techno glasbe. Pozicijo pa si je okrepil nedvomno tudi z delovanjem v dveh kultnih berlinskih klubih: Tresorju in Berghainu.

V Ljubljano danes tako prihaja, kot mu pravijo podporniki, »siva eminenca berlinske glasbene scene.«. DJ Pete ali Substance brez velike publicitete že več kot dvajset let pomembno oblikuje berlinsko elektronsko sceno trdih zvokov kot glasbeni producent, DJ, in prodajalec plošč v najbolj znameniti berlinski ploščarni z elektronsko glasbo Hardwax.

Že od začetka Peter Kuschnereit deluje podobno kot njegova dva vzornika duo Basic Channel, brez medijskega blišča in s komaj kakšno fotografijo. S tem želi poudariti svojo glasbo, s katero mu je uspelo preživeti tudi krizo techno scene, med katero so se zaradi želje po dobičku zlomile nekatere največje založbe, distributerji in klubi. DJ Pete je tako preživel zaprtje kluba Tresor in danes nadaljuje svojo poslanstvo v razvpitem klubu Berghain, obenem pa pomembno soustvarja sodobne techno tokove, ki se vse bolj oplajajo z britansko bass godbo.

Kako zvenijo avtohtoni berlinski techno in aktualni trendi v techno glasbi, lahko lahko preverite nocoj v ljubljanskem klubu K4.