Jutri bo minilo 40 let od smrti Elvisa Presleya

Na predvečer obletnice smrti kralja rockenrola bodo drevi ob njegovem kipu prižgali svečke tudi v Vrtovčah.

Objavljeno
15. avgust 2017 13.30
PHILIPPINES-ENTERTAINMENT/
Ti. L., STA
Ti. L., STA
Jutri bo minilo 40 let od smrti Elvisa Presleya. Tradicionalno se bo kralju rockenrola na predvečer smrti na tisoče oboževalcev poklonilo na njegovem grobu na posestvu Graceland, jubilej bodo obeležili tudi v Sloveniji. V Vrtovčah bo drevi srečanje s svečkami ob Elvisovem kipu, konec meseca se mu bodo poklonili tudi na Ljubljana festivalu, piše STA.

Obletnico Elvisove smrti na posestvu Graceland v Memphisu že tradicionalno obeležujejo z Elvisovim tednom, v sklopu katerega se na predvečer glasbenikove smrti oboževalci s svečkami sprehodijo do njegovega groba. Elvisov teden poteka med 11. in 19. avgustom. Organizatorji ob letošnji okrogli obletnici po pisanju nemške tiskovne agencije dpa pričakujejo največ obiskovalcev doslej.

Na spletni strani Gracelanda so med posebnimi gosti med drugim napovedani Priscilla Presley, Jerry Schilling, Mac Davis, Mike Stoller, Bill Medley, Marlyn Mason in Pat Priest.

Elvisu na čast tudi pri nas

Na kralja rock'n'rolla se bodo spomnili tudi v Sloveniji. Dogodek v Vrtovčah v Vipavski dolini pripravlja znani slovenski imitator Elvisa Presleya Oskar Trobec skupaj s slovenskim klubom Elvisa Presleya. V posebni spominski sobi na svojem domu hrani zbirko Elvisovih predmetov in spominkov, ki jo še vedno dopolnjuje. Kot piše na spletni strani kluba Elvisa Presleya, je najbolj ponosen na zbirko plošč, na prve originalne izdaje, ki jih ne uporablja saj se lahko poškodujejo. V spominski sobi so tudi mikrofoni, gramofoni, glasbila, obleke in vrsta drugih predmetov, ki so bili del Elvisove podobe.

V sklopu Ljubljana festivala se bodo obletnici smrti kralja rockenrola poklonili 29. avgusta v Križankah. Na koncertu z naslovom I Remeber Elvis bodo zazvenele njegove največje uspešnice. Nastopila bo slovenska skupina Sam's Fever, ki si je leta 2015 z zmago na tekmovanju v Bad Nauheimu prislužila naziv najboljšega cover banda Elvisa Presleya v Evropi. Pridružili se ji bodo prav tako domača a cappella zasedba Jazzva, Big band RTV Slovenija z godali in plesalci svinga skupine Retronom.