Posnetek Pink Floydov prvič objavljen več kot pol stoletja po nastanku

Gre za doslej javnosti neznano različico skladbe Interstellar Overdrive, izšla bo na vinilu.

Objavljeno
23. marec 2017 17.46
Pink Floyd
V. U., STA
V. U., STA

V Založbi Legacy Recordings so naznanili, da bo britanska zasedba Pink Floyd prihodnji mesec na vinilu izdala doslej javnosti neznano različico skladbe Interstellar Overdrive.

Posnetek skladbe, ki jo podpisujejo in izvajajo Syd Barrett, Roger Waters, Richard Wright in Nick Mason, je nastal 31. novembra 1966.

Posnetek je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP nastal, preden so Pink Floyd podpisali pogodbo z založbo Emi. Krajša, skoraj desetminutna različica skladbe Interstellar Overdrive je bila uvrščena na njihov debitantski album The Piper at the Gates of Dawn iz leta 1967.

Nova izdaja na vinilu bo pospremljena s plakatom in razglednico, na kateri bo fotografija, posneta na koncertu skupine v Londonu leta 1967.

Pink Floyd so sicer novembra izdali paket s 27 albumi The Early Years 1965–1972, v katerega so uvrstili 20 do tedaj še neobjavljenih skladb. Njihovo kariero in prispevek k rock glasbi bo slavila tudi razstava The Pink Floyd Exhibition: Their Mortal Remains, ki bo od maja na ogled v londonskem Viktorijinem in Albertovem muzeju.