Predizbor za Rock Otočec

Organizator mednarodnega glasbenega festivala Rock Otočec sprejema prijave za predizbore še do 20. januarja.

Objavljeno
13. januar 2012 16.22
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
Letošnji, šestnajsti po vrsti, mednarodni glasbeni festival Rock Otočec, bo potekal od četrtka, 28. junija do nedelje, 1. julija 2012 pri gradu Otočec ob reki Krki pri Novem mestu. Pred festivalom pa bo tudi letos potekal preizbor za domače, še neuveljavljene skupine, ki se tako potegujejo za nastop na festivalu kot tudi za nagrade.

Preizbori bodo letos potekali v kar desetih slovenskih klubih, rok za prijavo pa je do 20. januarja, tri dni kasneje pa bodo na spletni strani Rock Otočca objavljeni tudi razporedi izbranih skupin, ki jih bodo določile komisije. V petih tednih bodo izbrali deset skupin, ki se bodo potegovale v finalu sredi aprila v Lokalpatriotu v Novem mestu za nastop na festivalu. Vseh deset skupin bo nastopilo na Rock Otočcu 2012, prve tri na glavnem odru, glavna nagrada pa je še snemanje plošče in nastop na festivalu Suoni Nella Notte 2013 v Toskani.

Prijave pričakujejo na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Predizbori bodo potekali v naslednjih klubih po Sloveniji: Crocodil Bar, MC Pekarna, Kompleks, Klub KMŠ Ljubljana, MC Kotlovnica, MKC Črnomelj, MC Patriot, KŠ Lendava, Pub 33 in Rdeča ostriga med 27. 1. 2012 in 3. 3. 2012.

Zmagovalec finalnega izbora bo prejel snemanje albuma s producentom Matejem Gobcem v njegovem studiu Soundgrounded v Ljubljani. V njegovem studiu so snemali izvajalci kot so Big Foot Mama, Leeloojamais, Sausages, Hazard, Da Fenomena, Katalena, Leaf-fat, Multiball, Muškat Hamburg, Low Value, Bro, Moveknowledgement, Rok Golob, Carpe Diem, Flirt, Boss Tweet (ZDA), Los Explosivos (Mehika) in drugi. Druga nagrada je akustična kitara v vrednosti 500 evrov. Regionalni zmagovalci pa prejmejo predstavitev skupine v glasbeni oddaji RTV Slovenija, intervju z zmagovalno zasedbo na spletni strani Rock Otočca, nastop na finalnem tekmovanju Rock Otočca, možnost nastopa na glavnem odru Rock Otočca (prve 3 zmagovalne skupine) ali na majhnem odru le-tega (vsi preostali finalisti).