Predsednik Türk: DJ Umka za predsednika!

»Glasba nas lahko poveže v miru, ljubezni, enotnosti in spoštovanju,« je dejal slovenski predsednik.

tor, 24.07.2012, 18:00

»Dragi prijatelji, živimo v težkih časih. Kjer je nesporazum, potrebujemo harmonijo. Namesto destrukcije potrebujemo kreativnost. Kjer vlada zmeda, stremimo za ritmom. Glasba je univerzalni jezik, lahko nas poveže v miru, ljubezni, enotnosti in spoštovanju. Umek predstavlja vse to, zato bom glasoval zanj,« je predsednik Republike Slovenije Dr. Danilo Türk v video nagovoru pojasnil, zakaj se je odločil za DJ Umeka na glasovanju za 100 najboljših DJ-ev priljubljene britanske revije DJ Mag in pozval državljanke in državljane, da napravijo podobno.

Predsednik in Umek sta sicer že stara znanca. Pred dvema letoma sta namreč slovenske maturante pozvala, naj poskušajo maturo praznovati odgovorno, brez alkohola in drog. Predsednik Türk pa je pred kamerami svoj glas oddal tudi za druge slovenske didžeje.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
3 komentarji
sofia

Zakaj je ta novica na kulturn strani?
Saj gre vendar za Turkovo predsedniško kampanjo.

24. julij 2012, ob 20:59:56
jaz

Bravo Türk! :D

24. julij 2012, ob 20:18:05
Neznan

Se strinjam.
Prav gotovo bi bil boljši predsednik od aktualnega.
Končno je postal malo samokritičen....

24. julij 2012, ob 18:41:44
3 komentarji
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej