Prestižna nagrada icon letos Robbieju Williamsu

Nagrado, ki jo podeljujejo v sklopu podelitve britov, sta doslej prejela le Elton John in David Bowie.

Objavljeno
05. oktober 2016 13.09
reut*Robbie Williams
V. U., STA
V. U., STA
Glasbenik Robbie Williams je letošnji prejemnik nagrade icon, prestižne nagrade, ki jo podeljujejo v sklopu britov. Pred njim sta nagrado icon prejela le Elton John in David Bowie. Williams je s svojim delom doslej osvojil že 17 nagrad brit, ki jih je prejel za samostojno kariero in kot član Take That, piše na spletni strani Brit Awards.

Nagrado icon v sklopu nagrad brit podeljujejo umetnikom, ki po svojem glasbenem ustvarjanju izstopajo in so s svojim delom izredno zaznamovali britansko kulturo. Glasbenik je ob novici povedal, da mu nagrade brit veliko pomenijo in je zato zelo počaščen, da bo prihodnji mesec 18 nagrado prejel za kariero.

60 milijonov prodanih albumov in že 16 britov

Robbie Williams je začel pri šestnajstih letih kot član benda Take That. Sredi 90. let minulega stoletja se je odločil za samostojno kariero.

Je eden najbolje prodajanih izvajalcev vseh časov; v obdobju solistične kariere je prodal 60 milijonov albumov in prejel 16 glasbenih nagrad brit. Med njegovimi uspešnicami so skladbe Let Me Entertain You, No Regrets in Feel. Leta 2006 se je vpisal v Guinessovo knjigo rekordov z 1,6 milijona prodanih vstopnic za koncerte v enem dnevu.

Williams bo 4. novembra izdal nov album, naslovljen The Heavy Eintertainment Show. Na albumu je med drugim zapel z Rufusum Wainwrightom in Johnom Grantom. Glasbenik je napovedal še izid luksuzne različice s petimi dodatnimi naslovi.