Prihodnji Evrosong znova v Stockholmu

V stockholmski mestni dvorani Globe Arena bo prireditev potekala drugič v njeni 60-letni zgodovini.

Objavljeno
08. julij 2015 13.52
TOPSHOTS-AUSTRIA-ENTERTAINMENT-EUROVISION-SONG-CONTEST
V. U., Delo.si/STA
V. U., Delo.si/STA
Švedska televizija STV je danes zjutraj sporočila, da bo tekmovanje za pesem Evrovizije prihodnje leto gostila prestolnica Stockholm. V mestni dvorani Globe Arena bo prireditev potekala drugič v njeni 60-letni zgodovini. Predizbora bosta 10. in 12. maja, veliki finale bo 14. maja, so sporočili s spletne strani eurovision.tv.

Mesto, ki bo gostitelj televizijskega glasbenega spektakla v letu 2016, so na Švedskem začeli izbirati takoj po tem, ko je na Dunaju letošnjega maja zmagal Måns Zelmerlöw s skladbo Heroes.

»Stockholm je oddal celovito ponudbo, ki zagotavlja, da bo dogodek spet segel na višjo raven,« je v imenu STV dejal izvršni producent evrovizijskega tekmovanja za leto 2016 Martin Österdahl, ki je produkcijo tekmovanja že vodil leta 2013 v švedskem Malmöju.

»Stockholm je glasba,« je dejala županja Karin Wanngard in dodala, da je ustvarjalnost nekaj, kar želijo še bolj poudariti v mestu. Poudarila je še, da v evrovizijskem izboru vidijo možnost za krepitev in spodbujanje vključenosti, ki jo glasba omogoča ljudem.

Dogovor med televizijo in mestom določa, da bo prva zagotovila vse potrebno za televizijsko produkcijo, drugo pa bo poskrbelo za logistiko, spremljevalne dogodke za sodelujoče države, njihove oboževalce in medije.

Dvorana Globe Arena, ki so jo zgradili leta 1989, je tekmovanje za pesem Evrovizije že gostila leta 2000. Sprejme lahko od 14.000 do 16.000 gledalcev.