Princeovo domovanje na ogled

Paisley Park je muzej slovitega glasbenika.

Objavljeno
29. avgust 2016 13.01
Prince Death
Zdenko Matoz
Zdenko Matoz
Ameriški glasbeni posebnež Prince Rogers Nelson je aprila preminil zaradi prevelikega odmerka sintetične protibolečinske substance fentanyl, ki jo je imel v posesti nelegalno. Kar nekaj teh tabletk so našli v njegovem domovanju Pai­sley Park, kjer so ga našli mrtvega v dvigalu. Paisley Park je kompleks dvoran za žive nastope, studiev in prostorov za vaje, kjer je Prince živel zadnjih 22 let. Še v času življenja je hotel, da bi bil odprt za javnost, podobno kot Elvisov Graceland.­ Zdaj so še uradno objavili, da se bo to res zgodilo in da bo Paisley Park postal muzej, odprt za javnost, 6. oktobra.

Graceland Holdings, podjetje, ki upravlja Presleyjev Graceland od leta 1982, bo organiziralo oglede Paisley Parka. Pričakujejo, da si bodo milijoni Princeovih oboževalcev hoteli ogledati njegovo posestvo v predmestju Minneapolisa Chanhassen. »Odprtje Paisley Parka je nekaj, kar si je zelo želel in si za to aktivno prizadeval,« je povedala Princeova sestra Tyka Nelson.

»Le nekaj sto ljudi si je lahko ogledalo posestvo, ko je bil Prince še živ. Oboževalci bodo lahko dobili vpogled v Princeov svet in okusili delček te izjemnosti,« je dodala. Poleg tega, da je bil Paisley Park dom rockovskega zvezdnika, je bil tudi »prostor Princeovega ustvarjanja«. Obiskovalci si bodo lahko ogledali studie, v katerih je snemal, produciral in miksal svoje največje uspešnice ter imel kar nekaj ekskluzivnih zasebnih koncertov. Na ogled bodo tudi njegova odrska oblačila, nagrade, inštrumenti, umetnine, redki glasbeni in videoposnetki, koncertni spominki, motorji in avtomobili.