Prvi 24-urni klavirski maraton Rogaška

Kar 40 uglednih pianistov, violonistov, čelistov, harfistov in pevcev se udeležuje prvega 24-urnega klavirskega maratona.

sob, 07.07.2012, 18:00

Rogaška Slatina - Kar 40 uglednih pianistov, violonistov, čelistov, harfistov in pevcev se udeležuje prvega 24-urnega klavirskega maratona v Kristalni dvorani slatinskega Grand hotela Rogaška. Prišli so iz ZDA, Italije, Belgije, Srbije, Hrvaške, Makedonije in seveda iz Slovenije.

Prav nič presenetljivo ni, da je pobudnik tega velikega dogodka, ki se je pričel z nastopom ameriške pianistke Ariane Barkeshli danes točno opoldne, neumorni Sandi Jurkovič alias ljudski ustvarjalec Nani Poljanec, saj že več kot desetletje daje poseben ton slatinskemu kulturnemu življenju. To pot je organizacijo prevzela njegova takoimenovana ilegalna skupna KunstHaus, v kateri so mu bili v največjo oporo glasbeniki Urška Roškar, Ermin Tkalec Robert in Katja Sinkovič Rozinca, ki se bodov maratonu tudi predstavili. Z nekajminutnimi odmori bodo maraton zaključili jutri opoldne, vsekakor pa gre poudariti, da nastopajočim nudijo gostoljublje Terme SPA Rogaška, ki letos obeležujejo 100-letnico obnove Zdraviliškega doma, ki zdaj sicer nosi ime Grand hotel Rogaška. Ta pomemben zdraviliško-hotelski objekt so obnovili po požaru, ki je uničil tudi prvo Kristalno dvorano, v kateri je koncertiral celo veliki pianist Franc Liszt. Udeleženci maratona so danes predlagali, da Kristalno dvorano poimenujejo po tem velikem umetniku, direktorica term Branka Štimec, pa je predlog z veseljem sprejela in izrazila prepričanje, da ga bodo podprli tudi lastniki in Slatinčani.

Povezane novice

Franz Liszt: eden največjih problemov v glasbeni zgodovini
21. oktober ob 10:00
Lani je bilo v Chopinovem letu več kot deset tisoč prireditev. Podobno se bo letos godilo Lisztu ob njegovem dvestotem jubileju.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se