Prvi 24-urni klavirski maraton Rogaška

Kar 40 uglednih pianistov, violonistov, čelistov, harfistov in pevcev se udeležuje prvega 24-urnega klavirskega maratona.

Objavljeno
07. julij 2012 19.15
Danilo Utenkar, Slovenska Bistrica
Danilo Utenkar, Slovenska Bistrica
Rogaška Slatina - Kar 40 uglednih pianistov, violonistov, čelistov, harfistov in pevcev se udeležuje prvega 24-urnega klavirskega maratona v Kristalni dvorani slatinskega Grand hotela Rogaška. Prišli so iz ZDA, Italije, Belgije, Srbije, Hrvaške, Makedonije in seveda iz Slovenije.

Prav nič presenetljivo ni, da je pobudnik tega velikega dogodka, ki se je pričel z nastopom ameriške pianistke Ariane Barkeshli danes točno opoldne, neumorni Sandi Jurkovič alias ljudski ustvarjalec Nani Poljanec, saj že več kot desetletje daje poseben ton slatinskemu kulturnemu življenju. To pot je organizacijo prevzela njegova takoimenovana ilegalna skupna KunstHaus, v kateri so mu bili v največjo oporo glasbeniki Urška Roškar, Ermin Tkalec Robert in Katja Sinkovič Rozinca, ki se bodov maratonu tudi predstavili. Z nekajminutnimi odmori bodo maraton zaključili jutri opoldne, vsekakor pa gre poudariti, da nastopajočim nudijo gostoljublje Terme SPA Rogaška, ki letos obeležujejo 100-letnico obnove Zdraviliškega doma, ki zdaj sicer nosi ime Grand hotel Rogaška. Ta pomemben zdraviliško-hotelski objekt so obnovili po požaru, ki je uničil tudi prvo Kristalno dvorano, v kateri je koncertiral celo veliki pianist Franc Liszt. Udeleženci maratona so danes predlagali, da Kristalno dvorano poimenujejo po tem velikem umetniku, direktorica term Branka Štimec, pa je predlog z veseljem sprejela in izrazila prepričanje, da ga bodo podprli tudi lastniki in Slatinčani.