Prvi predizbor Eme: naprej KiNG FOO, Nika Zorjan, Sell out in Omar Naber

Letošnja Ema se je iz televizijskih studiev preselila na Gospodarsko razstavišče. Drugi predizbor za petkov finale jutri.

Objavljeno
17. februar 2017 11.46
Sweden Eurovision Song Competition
Šp. B., STA, De. P.
Šp. B., STA, De. P.

Ljubljana − V finale letošnje Eme gredo s prvega predizbora KiNG FOO s pesmijo Wild Ride, Nika Zorjan s pesmijo Fse, Sell out s pesmijo Ni panike in Omar Naber z On My Way. Letošnja Ema se je iz televizijskih studiev preselila na veliko prizorišče na Gospodarsko razstavišče, saj so se na RTV Slovenija odločili, da je čas za bolj spektakelsko formo.

Voditeljice Maja Martina Merljak, Tanja Kocman in Tina Gorenjak so se, kot je pri scenarijih bolj sproščenih glasbenih šovov običajno, šalile na svoj račun, na račun estrade, malo pa tudi na račun nastopajočih.

Bolj ali manj zabavne domislice so segale od videzov znanih osebnosti, ženskih in moških stereotipov, seksualnih namigov do zgodovine Eme in Evrovizije (»Bolje Golob na Emi kot Kalamari na Evroviziji.«) Na začetku in koncu se jim je v bolj umirjenih tonih pridružil tudi Mario Galunič.

Med posebnimi gosti je bila tudi Eva Boto, ki je na Evroviziji nastopila leta 2012, in lanska predstavnica ManuElla.

Metodologija letošnjega glasovanja za finale, »kuhinje«, kot so ga poimenovale voditeljice, je letos takšna: v finale gredo štiri pesmi, dve, ki prejmeta največ glasov po telefonskem glasovanju gledalcev in poslušalcev, ter dve, ki jih najbolje oceni sedemčlanska strokovna žirija.

Jutri bo še drugi predizbor štirih finalistov za veliki večer prihodnji petek, ko bo znan naš predstavnik za majsko Evrovizijo v Kijevu. Nastopili bodo Clemens s skladbo Tok ti sede, Raiven s pesmijo Zažarim, Kataya & Duncan Kamakana s pesmijo Are You There, BQL s Heart of Gold, Ina Shai s Colour me, United Pandaz & Arsello feat. Alex Volasko s skladbo Heart to Heart, Tim Kores s pesmijo Open Fire in Nuška Drašček s Flower in the Snow.

Z obeh predizborov se bo v finalni večer prihodnji petek uvrstilo osem izvajalcev. Razmerje točkovanja strokovnih žirij in telefonskega glasovanja bo 50 proti 50. Posebnost letošnjega glasovanja bo šest regijskih strokovnih žirij, vsaka od njih pa bo sestavljena iz treh članov.

Izseke pesmi vseh 16 izvajalcev lahko poslušate tukaj: