»Rave« zabava na Kongresnem trgu

V okviru festivala Junij v Ljubljani tudi elektronska zabava s Stellar OM Source.

Objavljeno
11. junij 2014 15.34
Posodobljeno
11. junij 2014 18.00
Pi. K., Delo.si
Pi. K., Delo.si

Kino Šiška in techno večeri Elements v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana jutri ob 21h pripravljajo avdiovizualni dogodek na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Znameniti trg bo tako po državnih proslavah, športnih prireditvah in koncertnih masovkah doživel še pravo r»ave «zabavo z elektronsko glasbo, saj se bodo z nastopi v živo predstavili najbolj aktualni ustvarjalci na področju eksperimentalne techno in house glasbe doma in po svetu.

Glavna gostja večera Elektronika v mestu, Stellar OM Source, prihaja iz Francije in se je pred produciranjem plesne elektronike ukvarjala z glasbeno teorijo, po nekaj letih prakse z ustvarjanjem raznolikih elektronskih odzvenov v New Yorku pa je njen lanski dolgometražec Joy One Mile v specializiranih medijih požel navdušenje, na britanskem portalu Juno so ga okronali kar za album leta.

Moderniziranje detroitske elektronske glasbene zapuščine in sintetičnega funka s sodobnimi prijemi ni tuje niti domačemu dvojcu Random Logic, ki bo s posebej za ta dogodek pripravljenimi vizualijami predstavil material za nov album. Random Logic sta sicer zadnji album izdala leta 2001, ko sta za Numrebs prejela tudi nagrado Radia France International.

Program za ljubitelje bolj avanturistične plesne elektronike zaključuje domači trio, pravi acid boyband Niplodok, v katerem stari didžej znanci ljubljanskega klubskega podzemlja s pomočjo analognih sintetizatorjev zvoka z gnetenjem raznovrstnih minimalističnih pejsažev raziskuje odzven tehnološko prepredenga post-industrijskega sveta.

Dogodek bo zaokrožil vizualni kolektiv Izland, sicer sodelavec dua Silence, ki s stapljanjem tekočin v živo na posebnih lečah zrcali glasbo skozi večno spreminjajoče se organske pokrajine.